Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
4 Ekim 2012 Perşembe
Muhallebili kurabiye
Malzemeler: 3 kahve fincanı zeytinyağ , 1 kahve fincanı erimiş margarin veya tereyağı,
1 çay bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat,
2 tatlı kaşığı toz şeker,Aldığı kadar tam buğday unu,
Muhallebisi: 2 su bar. süt, 6 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzerine: pudra şekeri
Yapılışı: Hamur malzemesi yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Küçük bezelere ayrılır, avuç içinde yassılılır. Pişirilip soğutulmuş muhallebi ortasına konarak kapatılır, 170 derece fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok değişik olmuş kurabiyeler. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBir de lütfen şu kelime doğrulamayı kaldırsanız, yorum yazarken zor oluor kabul etmiyor falan..
Merhaba,güzel tarifin için çok teekkürler,ellerine sağlık abla,gene beklerim,hayırlı cumalar...tarifin şimdi burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/muhallebili-kurabiye.html selamlar
YanıtlaSilEllerinize saglik huzur dolu bir hafta diliyorum sevgiler canim.
YanıtlaSil